19 Ekim 2018 , Cuma
Anasayfa / Derneğimiz / Hakkımızda

Hakkımızda

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ikamet eden Karayakalılar’ın, çoğu kez birbirleri ile görüşememeleri ve bu iletişim kaybını birlikteliğe dönüştürebilme amacı ile dernekleşme düşüncesi ortaya çıktı.

Bu düşünceyi gerçekleştirebilmek için gönüllü olarak azimli bir şekilde çalışan İstanbul’daki Karayaka sevdalıları’nın bireysel olarak bu düşünceye destek arama çalışmaları, sonrasında Çamlıca Tepesinde yapılan bir toplantıda böyle bir oluşumun faydalı olacağı görüşü ortaya çıktı.

Sonrasında Gaziosmanpaşa ilçesinde yapılan ikinci toplantıda, Karayakalılar’ın tamamı dernekleşme düşüncesinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine kurucu üyeler tespit edilerek çalışmalar başlatıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde derneğimizin kuruluşu tamamlanarak 11 Mayıs 2008 / Pazar günü İstanbul – Fatih’te, Karayaka Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı ile Karayakalılar’a hizmet vermek üzere törenle açıldı.

Daha sonra yönetim kurulu ve üyelerimizin kararı ile 02.10.2010 tarihinde İstanbul – Eyüp’teki yeni yerine taşınmıştır. Derneğimiz faaliyetlerini burada sürdürmektedir.

KURUCU ÜYELERİMİZ

1-Şakir TAŞOVA