19 Ekim 2018 , Cuma
Anasayfa / Dernekten Haberler / Başkandan Mesaj

Başkandan Mesaj

Değerli Karayakalı Hemşehrilerim;

Karayaka Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi adına şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle Başkanlığını yürüttüğüm Derneğimizin Kuruluşu olan 2008 yılından bugüne kadar şahsıma, yönetim ve denetim kurulumuza göstermiş olduğunuz güven ve teveccühten dolayı çok teşekkür ederim.

Üstlenmiş olduğumuz bu kutsal görevi Allah’ın izniyle sizlerinde desteğiyle başarıyla yürüteceğimize olan inancımızı arttırmıştır.

Anladım ki; yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış.

Değerli hemşerilerim; her yıl derneğimizin düzenlemeye çalıştığı etkinliklerin amacı dostlukları pekiştirmek, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gurbette ki hemşerilerimizi buluşturmaktır. Bununla birlikte asıl üstlendiği misyonu kültürünü ve değerlerini korumaktır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, yardımlaşma var, kardeşlik var, edep var, ahlak var. Bu değerlerin korunup gelecek nesillere ulaşmasının kültürümüze büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Günümüzde bu manevi değerleri koruyabilmek için üyelerimizin ve hemşerilerimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kendi kültürünü koruma misyonunu sivil toplum kuruluşları üstlenmişlerdir. Doyduğumuz yerlerden, doğduğumuz yerlere hizmet etmek asıl hedef ve amacımızdır. Sizlerin de desteğiyle; bir olacağız, birlik olacağız, güçlü olacağız inşallah.

Bu anlamda; Karayakamızın tanıtımı için zaman zaman TV programları ve belgeseller hazırlatıp televizyonlarda yayınlattık. Sivil toplum kuruluşlarının toplantılarını da güzide beldemizin de ismini daima ön plana çıkarttık.

Derneğimizde herhangi bir siyasi oluşuma destek vermedik. Bütün Siyasi Partilere eşit mesafede olduk, hepsine kapımızı açtık. Ülkemizin bölünmesine hizmet eden siyasi partiler ve cemaatlere kapımızı açmadık.

İnternet sitelerimizi sürekli yenileyip güncellemeye çalışıyoruz. Bu anlamda bizlere hiçbir karşılık beklemeden mali ve teknik destek veren Emrah KILIÇ kardeşime, Sadi BAŞARAN kardeşime ayrıca teşekkür ederim.
Son derneğimizin sitesinin yapımını ve tasarımını tamamen kendi imkanlarıyla yapan oğlum Gökhan TAŞOVA’ya ve her anlamda desteğini esirgemeyen, yanımda olan beni yalnız bırakmayan eşime de teşekkür ederim.

Derneğimize maddi ve manevi destek veren kamu kurumlarına, belediyelere, başkanlarına, STK başkanlarına, yönetim kurullarına, İş adamlarımıza, basınımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ederim.

Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.

Saygılarımla

Şakir TAŞOVA